Kategorier
Målare

Fasadmålning Stockholm – tänk på detta 

Beroende på vilken typ av fasad du har på din villa så finns också olika saker att tänka på i samband med att du planerar en fasadmålning i Stockholm. Det vanligaste handlar om en träfasad och vi ska här nedan ge några tips kring en målning av en sådan.

 Innan dess dock så ska vi peka på en viktig sak: har du en fasad av gamla eternitplattor – vilket inte är helt ovanligt – så måste du inta en försiktighet. Eternit kan nämligen innehålla asbest och det i sin tur kan föra med sig fruktansvärda konsekvenser i samband med rivning och inandning. Sedan slutet på 70-talet är asbest förbjudet att använda i olika byggmaterial. Har du ett äldre hus med eternitplattor på fasaden så bör du först och främst kontakta en specialist för att undersöka och sanera bort detta. 

Med det sagt så följer våra tips om en fasadmålning i Stockholm

  • Planera. En fasadmålning är ett krävande projekt som tar lång tid att genomföra. Har du planerat att på egen hand genomföra projektet så måste du se till att allting är förberett innan du påbörjar projektet. Se till att du har alla verktyg – för exempelvis skrapning och tvättning av fasaden – och att du hyrt en ställning för att effektivt kunna jobb och för att göra det på ett säkert sätt. Håll även koll på väderprognoserna: om det ska regna mycket under tiden du tänkt dig att måla – se över möjligheterna att hyra ett väderskydd. 
  • Målare? Att måla inomhus är något som de flesta kan klara av ganska hyfsat. Låt dig inte luras av detta i samband med en fasadmålning – det är någonting helt annat. En fasadmålning är dels ett jobbigare projekt och dels så ställer det högre krav på ett korrekt utförande. Livslängden mellan ett arbete utfört av en fackman och en vanlig privatperson kan skilja på upp till fem år. Det är ofta en investering att anlita proffs.