2019 – Ett år i rampljuset med Pulverlansen

img 20191216 162836 6575221473571115757410 - 2019 - Ett år i rampljuset med Pulverlansen

Erfarenheterna från ERIA-testerna på MSB i Revinge (Early Responders Innovation Arena) samlades i en rapport. Tester i brandrum visade släckeffekt på 12m avstånd, återhämtningstider på upp mot 10 min och förmågan att förhindra en backdraft från att utvecklas. Rapporten finns här på hemsidan pulverlansen.se

När våren kommer står jag på prispallen i stadshuset och tar emot pris för Pulverlansen, i den enda innovationstävlingen specifikt inriktad på brandskydd – Brinnovation. Vilken utmärkelse och vilken fest! Tidningarna skriver fina artiklar och de första beställningarna kom snabbt från Norge och Island… Sveriges räddningstjänst tycks vara fortsatt blyga.

Pulverlansen är en välanpassad och enkel produkt som svarar på det uttalade behov av effektiva insatser med korta responstider som ekat genom föreläsningar och rapporter i Sverige under de senaste åren. Ändå är det fortsatt segt att få utrustningen ut på de svenska brandbilarna, men det finns som tur är undantag och under sommaren började feedback komma från pionjärerna och deras insatser med Pulverlansen. ”Branden bara sögs in och slocknade”, ”De frågade vad det är för mirakelmedel”, ”FIP (första insats person) släckte två bränder under samma vecka med Pulverlansen”, ”Pulverlansen är mycket bättre”, ”Vi är väldigt nöjda med Pulverlansen”.

Nu lagom innan årets slut så har Pulverlansen fått den finaste av bekräftelser, nämligen återvändande kunder. Inte bara en utan fler föredömliga räddningstjänster som vågade vara först ut och som nu kommer visa vägen genom att utrusta sig med fler Pulverlansar och snabbkopplade pulversläckare. Ett stort tack till Kalmar och Jönköping för ert förnyade förtroende!

Är er räddningstjänst intresserad av att utveckla en snabbare och effektivare respons vid brand i byggnad. Hör av er så ska vi utrusta er med Pulverlansen. Maila daniel@smartish.se med er förfrågan eller beställ direkt på hemsidan pulverlansen.se

Jag önskar alla er hjältar där ute en God Jul och ett Gott nytt År!
/Daniel Abrahamsson
Smartish AB

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *